HTML

Tippek és trükkök

Tippek és trükkök főként az informatika, de az élet bármely más területéről is, ha úgy gondolom, hogy mások számára is hasznos lehet, amikre rábukkantam

Friss topikok

Linkblog

2008.11.25. 14:23 csarlie

Vízjel Wordben

Tulajdonképpen csak a Word egyik funkciójára szeretném felhívni a figyelmet, semmilyen trükközést vagy bonyolult műveletsort nem igényel a vízjel előállítása.
Egyszerűen válasszuk a Format -> Background -> Printed Watermark menüpontot. A felugró dialógusablakban a következő lehetőségek között válogathatunk:
1. No watermark - először nem egészen értettem, hogy mire is lehet jó ez az opció, hiszen, ha nem akarok vízjelet, akkor el sem navigálok idáig a menük erdejében, aztán rájöttem, hogy valószínűsíthetően azt a célt szolgálja, hogyha meggondoljuk magunka vízjel-ügyileg, akkor el tudjuk távolítani a feleslegessé vélt dlikvenst
2. Picture watermark - egy általunk választott képet helyez el a háttérben. Méretét kiválaszthatjuk a legördülő listából. Ha a "Washout" jelölőnégyzet aktív, akkor a választott kép halványabban és némi átlátszósággal fűszerezve kerül a háttérbe, enélkül az eredeti színeiben pompázik majd a szöveg mögött.
3. Text Watermark - ne dőljünk be a Szöveg mező legördülő listájának, saját betűsort is lehet beírni minden további nélkül. A szöveget átlósan (Diagonal) vagy vízszintesen (Horizontal) is el lehet helyezni a háttérben.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft word


A bejegyzés trackback címe:

https://tippli.blog.hu/api/trackback/id/tr82787798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása